Shipping items from stock: 1-2 days - - - Shipping from stock: 1-2 days - - - Free delivery for Slovenia: 50+ EUR - - - Free returns & exchange within 14 days

My Easter Eggs Ideas

Posted by Urša Cigler 10/04/2020 0 Comment(s)

Vsako leto se najbolj veselim velikonočnih praznikov, saj takrat doma predvsem veliko ustvarjamo. Z velikim veseljem se lotim barvanja in krašenja pisanic. V preteklih letih sem tako ustvarila že kar nekaj serij in jih delila na svojih Facebook in Instagram profilih, pred tem pa sem svoje ideje predstavljala v reviji Atelje.
 
Jajca
Najraje krasim bela jajčka, ker na njih barve najlepše žarijo, so najbolj sveže in čiste, poleg tega pa se lahko igramo s pastelnimi odtenki tekočih barv za pisanice. 
Pred nekaj leti sem imela priložnost dobiti prav posebna jajčka kokošk, ki nesejo svetlo modra jajčka in ustvarjanje nanje je bil takrat še prav poseben užitek. 
 
Tehnike
Ker sem po izobrazbi likovna pedagoginja, mi najrazličnejše tehnikemi niso tuje. Tako sem v preteklih letih na jajčka lepila svilen papir, naravne cvetove, washi lepilne trakove, risala z voščenkami, voskom, flomastri, jih poslikala s tuši, jih namakala v barve za pirhe oziroma kombinirala dve ali več tehnik med seboj. 
 
Motivi
Motivov praviloma ne načrtujem vnaprej, včasih pa za navdih pokukam v kako revijo ali na splet. Ponavadi se vnaprej odločim le za tehniko, za barvni izbor in motiv pa se običajno odločim šele, ko se vsedem za mizo in naredim nekaj poskusov. 
 
Še več idej in fotografij si lahko ogledate v fotoalbumu na Ursanina Facebook profilu.
 
Toliko na kratko. Kaj pa (bo)ste ustvarili pri vas?
 

Leave a Comment