Osebni prevzem v naši delavnici na Rožni ulici 27 na Prulah v Ljubljani vsak delovni dan po predhodnem dogovoru na 031 631 002. Vabljeni!

O meni

Takole sem začela.

Sem Urša Nina Cigler in ustvarjam že od nekdaj. Fotografiram, slikam, kiparim in ko preneham z vizualnimi umetnostmi, odhitim na sestanek, vajo ali koncert vokalnega orkestra Perpetuum Jazzile. Rada imam lepe stvari in rada jih ustvarjam – takšne umetniške za na steno, še raje pa take, uporabne, za vsak dan.

Tista leta nazaj, ko sem se lotila prvega izdelovanja »ta uporabnih« stvari sem najprej naredila denarnico. Rdečo. Da se bo denar dlje obdržal v njej. Potem pa še par brošk. Potem sem naredila take tople in pisane copate iz filca in kar naenkrat so jih vsi hoteli.
Več kot je bilo lastnikov mojih copat, večja je bila želja, da bi postalo vse »bolj zares«. Leta 2006 se je rodila blagovna znamka Ursanina, nad katero bdiva skupaj z Janom, ki mu z veseljem prepustim vsa papirna opravila, ki meni RES ne dišijo. Pri produkciji pa bi mi zelo  slabo kazalo predvsem brez mojega očeta in njegovih marljivih zlatih rok.

Ko se je rodil najin »lušo« Tine,  sem nujno morala narediti take micene copatke, mehke kot on in cortkane kot njegove bose nogice. Potem sem želela tako bolj posebno torbico, pa sem se lotila izdelave torbic, etuijev, obročev za lase, pogrinjkov, košaric za kruh ... Mami za rojstni dan sem za njene občutljive noge sešila par najudobnejših balerink na tem svetu. In spet so jih vse hotele. 

Kaj še nameravam ustvariti? Nimam spiska. Ampak, ko ne bom našla lestenca/pasu/prevleke za blazine/…[vstavi poljubno ;)], ki bi ustrezal moji barviti domišljiji, ga bom naredila. In delila z vami.
 

Zakaj so Ursanina izdelki nekoliko posebni?

Vse več ljudi raje kupuje malo, a tisto odlično. Izbirajo tisto, kar je narejeno ročno in natančno, iz kakovostnih materialov in z ljubeznijo. Kar je narejeno v lokalnem okolju z rokami mojstrov, ne nekje na drugem koncu sveta. Kar je drugačno in ima pečat kreativnosti ustvarjalca. Iz izdelkov, ki so narejeni na tak način, sije ljubezen. Delajo nam dobro družbo in lepšajo dni. Zato so dragoceni.

Ursanina izdelki so ustvarjeni so z roko in z ljubeznijo ter delajo življenje še bolj lepo in pisano. Narejeni so zato, da jih imamo radi.
 
Ursanina
- - -Designed- - -to- - -love- - -