Shipping items from stock: 1-2 days - - - Delivery within Slovenia: 2-3 days - - - Free delivery for Slovenia: 50+ EUR - - - Free returns & exchange within 14 days

O domačem glamurju, V izrezu in odpadkih

Posted by Urša Cigler 27/12/2019 0 Comment(s)
Konec lanskega leta sem zasnovala novo kolekcijo copatov iz filca z bleščečimi usnjenimi dodatki. Ker se mi je zdela glamurozna, sem jo poimenovala GLAM. Če ste se decembra mudili v Ljubljani in ste zašli mimo naše praznične hiške na Bregu, ste si jih lahko že ogledali iz prve roke, sedaj pa so končno našle svoje mesto tudi v naši spletni trgovini. Vse barvne kombinacije, ki so trenutno na voljo nadete tukaj.
 
Kako je nastala nova GLAM kolekcija?
En povsem navaden dan v delavnici se je s police zasvetilo zlato usnje, ki je zanetilo možgansko nevihto:
Zakaj se ne bi tudi doma počutila glamurozno a še vedno kar se da udobno?
Zakaj bi moral glamur biti domena vsega, kar se dogaja izven tvojega doma?
Zakaj ne bi vsako jutro ob pogledu nase pomislila, da me čaka glamurozen dan?
Zakaj mi ne bi doma vsakič zasijale oči ob pogledu na svoje copate?
 
In so nastali GLAM copati.
Jaz svoj prvi par nosim že od lanskega novembra in sem še vedno zaljubljena vanje. Moji so črni z roza-gorčičnimi-srebrnimi listki. In prav razveselim se jih vsakič, ko zjutraj smukmen vanje direktno iz postelje ali s kavča, ko se domov in vsakič, ko mi pogled slučajno zaide nanje.
V njih sem vsa glamurozna in sijoča celo gostila novoletno zabavo.
 
Prenovljena oblika
Klasično, že zelo prepoznavno zaobljeno obliko Ursanina copata, sem malce zašilila. Lahko bi rekli, da imajo glam copati ''V izrez''. Spremenjen kroj lepo objame nogo, zato se copati ne sezuvajo in se v nekaj urah hoje v njih lepo oblikujejo po nogi. 
 
Bleščeči usnjeni listki
Osnovo iz volnenega filca krasijo šopki bleščečih in malo manj bleščečih listkov in vejic. Skoraj vsak par copat je malce drugačen. Razlikujeta se celo lev in desen copat. Kombinacije barv in oblik dodatkov ter njihove strukture so največkrat plod trenutnega navdiha in razpoložljivih barvnih kombinacij usnjenih listkov. Večinoma namreč listke izrezujemo iz odpadnega usnja, ki nam ga podarijo oblikovalci usnjenih izdelkov. Količine posamezne barve odpadnega usnja pa so seveda omejene.
 
Volna je top!
Kot vsi Ursanina copati so tudi ti izdelani iz volnenega filca. Razen seveda usnjenih dekoracij. Zato se noga v njih ne poti, so zelo zračni in so primerni za vse letne čase. Pozimi grejejo, poleti pa vam v njih ni vroče.
Podplate prekriva premaz iz tekoče gume, zato ne drsijo. Če imate doma gladke spolzke stopnice ali radi hodite v copatih na vrt, pa vam lahko na podplate nalepimo tudi dve krpici gume.
 
Kako se zdijo tebi?
Vesela bom vseh vaših odzivov sploh pa kakšne izkušnje tistih, ki že imate svoje GLAM Ursanina copate!
 
 
Tags: glam

Leave a Comment